İELEV OKULLARI

Kızım Lila’nın eğitimi için araştırma yaparken İELEV Okulları ile karşılaştım. Yaptığım incelemeler sonucunda İELEV Okullarının köklü bir okul olan İstanbul Erkek Lisesi’nin geleneğini taşıdığını ve öğrencilerine zengin içerikler sunduğunu fark ettim. İnternet sitesindeki formu doldurarak randevu aldım ve okulu ziyaret ettim. Benim gibi okulu merak edenler için harika bir haberim var. Bu hafta sonu yani 11 Ocak’ta İELEV Okulları Çekmeköy kampüsünde anaokulu ve ilkokul tanıtım günü olacak. Tanıtım gününe katılmak isteyenler internet sitesindeki https://www.ielev.k12.tr/tr/kayit/tanitim-gunu-kayit-formu/formu doldurarak, okulu ziyaret edebilir, öğretmenler ve yöneticilerle tanışabilir.

Okulu gezerken eğitim felsefesi, okulun ambiyansı beni oldukça etkiledi. İELEV Okullarının amacı hem öğrenmeyi seven bir nesil hem de ulusal ve çağdaş değerlere sahip çıkan; aynı zamanda uluslararası bakış açısına sahip dünya insanı yetiştirmek… Bu sebeple, Almanca birinci; İngilizce ise ikinci dil olarak öğretiliyor. Çift dilli bir eğitim programı sayesinde öğrencilerin dil alt yapısı güçleniyor diğer bir yandan ise öğrenciler mezun olduklarında uluslararası dil diplomasının sahibi oluyor.

Çift Dilli Eğitim İle Yurtdışının Kapılarını Aralayan Eğitimin Merkezi

Eğitimi biraz açmak gerekirse; öğrenciler hem Almanca hem de İngilizceyi yoğun bir şekilde yaşayarak öğreniyor. 8. sınıf öğrencileri DSD-1 sınavına girerek uluslararası dil diploması alıyor. İELEV Lisesinin sunduğu GIB Diploma Programı sayesinde öğrencilere hem Avrupa’da hem de Amerika ve İngiltere’de yüksek öğrenime devam etme ayrıcalığı tanınıyor. Ayrıca İELEV Lisesi sahip olduğu DAS (Yurtdışı Alman Okulu) statüsüyle de Almanya tarafından Türkiye’de akredite edilmiş tek okul olma özelliğini taşıyor. Okulu gezerken de bu eğitim yaklaşımını yakından hissettim.

Maker İle Tüketen Değil Üreten Çocuklar

Burada öğrenciler üretmeyi öğrendikleri eğitimler alıyorlar. Öğrenciler, okulun sağladığı STEM yani fen, teknoloji, mühendislik, matematik ve Maker eğitimlerini alıyorlar. Çocuklar öğrendikleri bilgilerle hayal ettikleri ürünleri yaratıyorlar. Aynı zamanda bu eğitimler aracılığıyla gerçek dünyanın problemlerine çözüm getirecek projeler hazırlamaları da sağlanıyor.

Hem Entelektüel Hem de Topluma Fayda Yaratan, Mutlu, Özgür Bireyler…

Ziyaret sırasında hem müdür hem de öğretmenler ile yaptığım sohbette özellikle hepsi, eğitim programını kurgularken 21. yüzyıl becerilerini kazandırmak üzere yola çıktıklarını, öğretim ve öğrenme yöntemlerini yenilikçi, disiplinler arası yaklaşımlarla harmanladıklarını belirtiyor. Beni en çok etkileyen okulun eğitim kültürü… Okulun en önemli iddialarında bir tanesi sorgulayan, üreten, bilimi içselleştiren ve bilimsel düşünen aynı zamanda entelektüel birikimi güçlü, topluma, dünyaya fayda yaratan, sanattan, spordan keyif alan, mutlu, özgür bireyler yetiştirmek… Çocukları sadece sınava değil, hayata hazırlamak…

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir