TATİL VALİZİ

Çocukla tatil valizi hazırlamak zahmetli iş. Diş fırçasından, bezine, yemeğinden, şampuanına her detayı tek tek düşünmeniz ve yanınızda taşımanız gerekebilir. Ben de kendimce bulduğum bazı pratik yöntemleri ve gerekli ürünleri yazmak istedim.

Kendi valizimi hazırlarken her güne bir kıyafet seçmeye özen gösteriyorum. Böylece tatilde bu akşam ne giysem derdi de ortadan kalkıyor. Gündüzleri bikini ve plaj kıyafetiyle geçiyor zaten. Plaj terliği ve iki her şeyin altına giyilebilir sandalet de çoğu zaman yetiyor. Topuklu ayakkabı giymeyeli çok oldu ne de olsa 🙂

Çocukların asılacak kıyafetlerini minik askılarıyla alıp seriyorum valize. böylece hem valizi hazırlaması, hem gidince yerleştirmesi çok kolay oluyor. Çocuk için çok yedekli gitmeye gerek olmuyor ama bebek için yedek kıyafet gerekebiliyor. Yine ayakkabı koyarken abartmamaya dikkat ediyorum.

Valizde en çok yer kaplayan şey bebek bezi, ıslak mendil, oyuncak vb.. Ben artık yanıma oyuncak almıyorum. Zaten evde oynadığı oyuncakları tatile taşımak gereksiz oluyor. Bulunduğumuz yerde bin tane oyalanacak şey bulunuyor. Sadece kum oyuncağı alıyorum. Kum ve su en sevdikleri, en çok oynadıkları şey zaten. Diğer bebek ihtiyaç malzemelerini (bez, ıslak mendil, ufak şampuan, kavanoz mama, toz mama, deniz bezi..) e-bebek internet sitesinden gideceğimiz otele üç iş günü kadar önce kargolatıyorum. Böylece o kadar eşyayı taşımamış oluyoruz. Siz de gideceğiniz otelle görüşüp böyle bir organizasyon yapabilirsiniz.  Yine gitmeden önce otele bebek arabası temin edip etmediklerini, kavanoz mama, kutu yoğurt, deniz bezi gibi ürünlerin olup olmadığını, yakınlarda eczane olup olmadığını sorabilirsiniz. Böylece her ihtimali düşünüp bir çanta ilacı da yanınızda taşımamış olursunuz.

Bütün bunların dışında gelelim benim favori ürünlerime;
1- Coppertone güneş spreyi. Bunu alın bana teşekkür edersiniz. Ben de instagramda bir takipçimin önerisiyle aldım. Muhteşem bir şey. 3 saniyede çocuğun her noktasına dağılıyor. Elle yaymaya gerek yok. Ayrıca suda da dayanıklı. Bütün tatillerde kullandım ve inanılmaz memnun kaldım. All Set Supplement Shop‘tan satın aldım.
2- Trunki çocuk valizi. İçine Lilanın ve Yaman’ın günlük kıyafetlerini sığdırdım. Lila taşıyacak havaalanında. Çocuklar buna bayılıyor. Havaalanlarında bolca görebilirsiniz. Yorulduklarında üzerine binebiliyorlar, siz de taşıma kayışından çekiyorsunuz. Çok eğlenceli. Kayış aynı zamanda çanta kolu oluyor ve omuzunuza asabiliyorsunuz. Kiddie Home internet sitesinden satın alabilirsiniz. Ayrıca burada başka müthiş oyuncaklar ve eşyalar var.
3- Kum oyuncakları. İmaginarium bu yemek yapmalı olanıyla Lila iki senedir oynuyor. En iyi yanı taşıma çantalı olması. Garajlıyı da seneye Yaman için düşünüyorum ?. Kendileri taşırlarsa iyi olur.
4- Tabi ki slipstop. Zaten Yaman crocslarla tam iyi yürüyemiyor. Havuz zemininde asla kaydırmaz, kumda yanmayı engeller, çocukların en rahat giydiği plaj ayakkabısı. Süper desenleri var. Disney kahramanlı olanlara bayıldım. Artık mayo da satıyorlar. Kendinize göre de bulabilirsiniz. Fiyatı da 35tl’ydi sanırım. Buradan inceleyebilirsiniz.
5- İmaginarium plaj çantası. Bunu da arkadaşımda görüp kapasitesine dudağım uçuklamıştı ?. Bildiğin valiz. İçine koy koyabildiğini. Kum delikleri var o yüzden kumlu yerlerde de rahat edersiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir