VOGUE HOTEL BODRUM

İki çocukla tatil planlarına aylar öncesinden başladım. Ets Tur‘dan, Jolly Tur‘a, o blogdan, bu bloga gezerken Türkiye’deki bütün otelleri inceledim sanırım. Sonunda bütün kriterlerime uygun bir yer buldum, Vogue Hotel Bodrum! Aradığım özellikler şunlardı,
– Her şey dahil konseptli bir tatil köyü olması.
Böylece çocuklar ne yiyecek derdi olmayacaktı. Çocuklar için etkinlikler, havuz, park gibi olanaklar olacaktı.
– Çok büyük bir tesis istemiyordum.
Otelin içerisinde restorandan havuza, havuzdan odaya giderken yorulmak istemiyordum. Açık büfede bir tabak yemek için on dakika sıra beklemek istemiyordum..
– Odaları büyük olmalıydı.
İki çocukla normal odaya sığmalıydık. Aile odası satın alıp iki katı para ödemek istemiyordum. Onun yerine daha uzun tatil yapardık.
– Ve tabi ki bütçemizi de çok zorlamamalıydı.
Bir sürü güzel otelin arasından bize en uyduğunu düşündüğüm Vogue Hotel’e Pegasus Airlines ile uçtuk. Uçuşumuz sorunsuz geçti. Tam zamanında kalktık. Yaman uçak kalkana kadar huzursuz ve kıpır kıpır olsa da kalkar kalkmaz uyudu. Doktorumuzun da tavsiyesiyle basınçtan etkilenmemesi için burnuna kalkıştan bir saat önce burun spreyi sıktık ve yokculuk boyunca dik pozisyonda tutmaya dikkat ettik. Lila için çok heyecanlı ve eğlenceliydi her şey.
Otele vardığımızda valizlerimizi resepsiyona teslim ettik ve hemen oteli gezmeye çıktık.


Otelin içerisinde çocuklar için bir şehir yapmışler. Wonder Vogue çocuk klubü harika bir yer. İtfaiyesi, polis ofisi, bebek bakım odası, hastanesi, bankası ve daha bir çok meslek grubunu barındıran bir alan. Küçük bir kidzania diyebilirim. Bir de etkinlik yeri var. İçeride harika oyuncaklar, masalar sandalyeler ve oyun alanlarının olduğu bir oda. Dört yaş üzeri çocuklarınızı bırakabiliyorsunuz. Dört yaş altı için ister saatlik bakıcı tutabiliyorsunuz, isterseniz de siz çocuğunuza eşlik edebiliyorsunuz.
Daha sonra denize bakmak istedik. Su muhteşem gözüküyordu. Sahil kum, deniz kıyısı biraz taşlı. Büyük bir beach bar var ortada. Oradan çocuklar için yapılmış kumlu havuza geçtik. Deniz gibi bir havuz burası. 40 cm derinliğinde su ve yerler kum. Suyun içinde kaydıraklar var. Bütün çocuklar burada. Anne babalar da rahat etmişler bu koşullarda. Hemen bitişiğinde yetişkin havuzu da var.


Odamız hazırlanırken beach restoranda yemek yedik. Bütün garsonlar, çalışanlar güler yüzlü ve yardımcı.
Sonra odamıza yerleştik. Odalar 55m2 büyüklüğünde, epey büyük. Bir çift kişilik yatağımız, bir bebek yatağımız, bir de kocaman puflu koltuğumuz var (burayı lilaya müthiş bir yatak haline getirdik). Banyosunda hem duş hem küvet, ayrı bir bölmede de tuvalet var. Geniş bir balkonumuz var. Duvar boyunca da gardrop yapmışlar. Hepimizin kıyafeti rahatlıkla sığdı.
Atıyoruz kendimizi kumlu habuza. Lila acayip mutlu. Yaman bile atıyor kendini suya, zor tutuyoruz :).
Akşam sabırsızlıkla çocuk discosunu bekliyor Lila. Çok eğleniyor. O yorgunlukla herkes erkenden uykuya geçiyor.
Denize girmeye doyamıyorum. Sonra çocuklar için kumlu havuza geçiyoruz. Lilayı günde bir iki saat kids club’a bırakıyoruz. Kaydıraklı, trambolinli büyük top havuzu var. Orada çok eğleniyor. Bir gün polis oluyor, bir gün itfaiyeci. Akşamüstleri yüz boyama var. Yemekten sonra disco ve en sonunda da lunapark. Lunaparkta çarpışan arabalar, dönme dolap, tren, zincir ne ararsan var. Hepsine biniyor. Lilayı bu kadar eğlenirken görmek bizi çok mutlu ediyor.
Yaman için ise müthiş bir keşif. Yeni yürüyen haliyle oteli adım adım geziyor. Bütün çalışanlarla arası çok iyi. Onu oyalamaya hiç ihtiyacımız kalmıyor.
Restoranda hiç sıra bekleme, kalabalık, masa bulamama sorunu yaşamıyorsunuz. Yemekler lezzetli. Biraz daha fazla çeşit aradık ama tatlı büfesini benim için çok iyiydi :). Çocuklar için bir bölüm var restoranda. Minik masalar sandalyeler, tabaklar.. Onlar için yemekler çıkıyor. Bebekler için de haşlanmış sebze, lapa, yulaf, kavanoz mamalar, kutu yoğurlar, mama önlüğü, mama sandalyesi, blender, sıcak su, kutu sütler neye ihtiyacınız varsa buluyorsunuz.
Lilayı masasına, Yaman’ı mama sandalyesine oturtup garson ablalara abilere teslim edip yemek almaya gidebiliyordum. Bu bizim için büyük lüks oldu 🙂
Otelde üç adet ala carte restoran var. Türk, İtalyan ve balık. Türk ve İtalyan’ı deniyoruz. Yemekler lezzetli, manzara ise süper. Fakat biraz servis aksak burada, bir de arılar bizi epey rahatsız ediyor.
Yerli, yabancı, exclusive her türlü içki konsepte dahil. Kokteyller de başarılı. Ben çocuklardan fırsat buldukça mojitoları ve martini bianco’ları götürdüm 🙂
Akşamları da tabi bizler için etkinlikler, canlı müzikler var. Ama biz bütün günü o kadar dolu geçiriyoruz ki, saat onbir gibi odamızın yolunu tutuyoruz.


Tatilimiz o kadar keyifli geçti ki ve personel öyle muhteşemdi ki olumsuz hiç bir şey söyleyemiyorum. Bir tek sabah erkenden kendinize bir yer bulup havlu eşya koymazsanız sonrasında istediğiniz yerlerde oturamayabilirsiniz. Otele girdiğimiz ilk günden beri gözüm çimlerin üzerinde kurulmuş salıncaklı yataklı bölümdeydi. Ama bir türlü boş bulup yerleşemedik oraya. Son gün şansımıza boş bulup yattık bir güzel 🙂 Giderseniz sabah erkenden koşun kapın bir tane 🙂

Bütün çocuklu ailelere gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim Vogue’u. Tekrar gitmek hatta gidip de dönmemek isteyebilirim ?. Bizim için şahane anılar biriktirdiğimiz, çok keyifli zaman geçirdiğimiz bir tatil oldu. Teşekkürler Vogue ailesi.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir