İLK OYUNCAKLARIM

Bebeğiniz doğdu seviyorsunuz, besliyorsunuz, yıkıyorsunuz, giydiriyorsunuz, gıdıklayıp öpüyorsunuz ama sonra yapacak bir şey bulamıyorsunuz değil mi? Sürekli kucağınızda duramaz, yere koysanız sıkılır, tekrar alırsınız, hoplatırsınız,dolaştırırsınız.. Dışarı çıktığınızda sıkılabilir, dikkati dağılıp huzursuz olabilir. Yemek yedirirken etrafına bakar, kaşığı ağzına denk getiremezsiniz. Bebeği bütün gün oyalamak zor iştir. Bu gibi durumlarda imdadımıza hemen süper kahramanlar ‘OYUNCAKLAR’ yetişir 🙂

İşte bu sebeple Yaman’ı en çok oyalayan oyuncakları inceleyip paylaşmak istedim. Karşınızda günümü kurtaranlar, yemek yemesini sağlayanlar, peşinden sürükleyeler…

Todizoo Maymun

Düğmelerine bastığınızda sizinle konuşmaya başlıyor. Yaman bu maymunu görünce hemen gülümsüyor. Düğmelerine basmaya çalışıyor. Yemek yedirirken de işime yarayan oyuncaklardan oldu. Sesi dikkat çekiyor. Ayakları da hışırtılı, dokunmayı ve ısırmayI seviyor 🙂 İncelemek için tıklayabilirsiniz.

 

Todizoo Emekleme Böceğim

Çok fonksiyonel bir emekleme arkadaşı. Hem müzik çalıyor, hem üstüne basınca hareket ediyor, hem rengarenk boncukları var, eğlenceli halkaları var. Yaman peşinden gidiyor, oynuyor, müziğini çalıyor. Yemek yedirirken de kullanıyorum tabi ki. Bebeğinizin hareket etmesini istiyorsanız emekleme arkadaşı iyi bir tercih olacaktır. Ebebek’ten incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Melissa&Doug Ahşap Tırtıl

Bu aslında Lila’nın oyuncağıydı. Fakat Yaman çarkı keşfetti ve onun favori oyuncaklarından oldu. Bununla epey oyalanıyor. Çarkı çeviriyor, Tek tek hepsini yerinden çıkartıyor, ısırıyor.. Büyüyünce de renkleri öğrenmesi, tak çıkar yapması ve dişlileri çevirerek oynaması için çok güzel bir oyuncak. Buraya tıklayarak Mucit Panda’dan inceleyebilirsiniz.

Tiny Love Maymun Adası

Yaman dönmeye ve emekleme çalışmalarına başlayana kadar bu halı hayatımı kurtardı. Üzerine sırt üstü yatırıp Lilayla oyun oynuyordum, mutfakta işimi yapıyordum gıkı çıkmıyordu. Karşıda duran sesli maymunu tekmeliyordu, çek bırak balığı çekiyordu, çıngırağıyla oynuyordu. Her bebeğin bir oyun halısı olmalı bence. Şimdi de bu tak çıkar oyuncakları çıkartıyoruz yerde onlarla oynuyor. Bir de aynası var, bilirsiniz bebekler aynaya bakmayı çok sever 🙂 İncelemek için..

Ayna

Bebekler bayılırlar aynaya. Yemek yedirirken, yerde oynarken hemen koyuyorum karşısına. Kendini görünce ağzını açıyor, gülücükler saçıyor, heyecanlanıp aynaya doğru gidiyor hemen. Uzmanlar da bebeğin kendini keşfetmesi için aynayla oynamasını öneriyorlar.

Lamaze Uçan Ejderha

Müthiş bir yemek yedirme arkadaşı kendisi 🙂 Taşıma halkasını çekiyorsunuz ve dinozorun mor renkteki kanatları harekete geçiyor. Ejderha pır pır kanatlarını çırpıyor. Bebeğini de hayretler içerisinde o kanatlara bakıyor. Yumuşak, renkli ve farklı dokudaki kumaşlarını keşfediyor. Taşıma halkası sayesinde gideceğiniz her yere asabiliyorsunuz. Buradan inceleyebilirsiniz.

Görüntülü ve Kurmalı Müzik Kutusu

Kur ve bırak. Hem izliyor hem dinliyor. Bu da Lilanındı, şimdi Yaman için tekrar ortaya çıkarınca kıymetli oldu. İkisi de oynuyorlar 🙂 Bize hediye gelmişti ama benzerini sanırım Imaginarium ya da Joker Toys’da bulabilirsiniz.

Fisher Price Tummy Time

Özellikle ilk 4 ay için süper işe yarıyor. Lila bebekken almıştım bu yastığı. Bu yastık sayesinde alıştı ve sevdi göbek üstü durmayı diyebilirim. Bebekler için bu şekilde durmak çok yararlı. Bu şekilde boyun, sırt, kol kasları güçleniyor. Yaman göbek üstü durmayı seven bir bebekti. Bu yastıkla rahatça uzun süre durup, oyuncaklarıyla oyalanıyordu. Ben ikisinde de çok memnun kalarak kullandım.

Bunun dışında Yaman’ı en çok oyalayan şeyin Lila olduğunu söylemem lazım 🙂

Comments

  1. budayeni says:

    Harika çizgiler sadece seviyorum Budayeni.com

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir