YAMAN’IN MENÜSÜ (7. AY)

Yaman sabahları 08.30 gibi uyanıyor. Hemen bizim yatağa alıp öpücüklere boğuyorum ?. Pijamasını çıkartıp, altını değiştiriyorum ve koşuyoruz mutfağa.

KAHVALTI MALZEMELER:
1 yumurta sarısı
1,5 dilim hipp organik ekmek ya da eti cicibebe bebek ekmeği
1 ceviz
1 tk üzüm pekmezi (bazen keçiboynuzu pekmezi)
2 kaşık formül mama
Biraz su

30 gram labne peyniri

KAHVALTI HAZIRLANIŞI:
Yumurtayı kaynadıktan sonra 5 dakika haşlayıp iyice pişiriyorum
Bu sırada ekmeği ve cevizi havanda dövüp toz haline getiriyorum.
Geri kalan bütün malzemeleri kasede karıştırıyorum ve pişen yumurta sarısını ekliyorum. Son olarak blender yapıyorum.

Yakında taneli kahvaltıya geçeriz. O zaman onu da buraya eklerim. Yumurta sarısına bir çay kaşığı olarak başladık. Her gün bir kaşık arttırarak 6. günden sonra tam yarı yemeye başladı.

Kahvaltısını 9,9.30 gibi yiyor. Sonra 11.30 a kadar oynuyor. Uykusu gelince yatağına yatırıp biraz sallıyorum 1, 1.30a kadar uyuyor. Uyanınca hemen öğle yemeği faslına geçiyoruz.

ÖĞLE YEMEĞİ MALZEMELER:
(Ölçüler bir porsiyon için- 250gram)
40gr kıyma
Yarım patates
Yarım havuç
Bir tk pirinç
Bir tk kırmızı mercimek
İstediğiniz mevsim sebzesi
1 yk zeytinyağı

ÖĞLE YEMEĞİ HAZIRLANIŞI:
Pişmiş kıymayı, ve zeytinyağ hariç diğer bütün malzemeleri düdüklüye koyuyorum. Bir su bardağı su ekleyip düdüklüde (öttükten sonra 10 dakika yeterli oluyor) pişirip zeytinyağını ekliyorum ve blenderdan geçiriyorum.

Ben kıymayı 300 gram kuzu etinden çektirip suyla pişiriyorum önce. Sonra da ister yediye bölün ister üçe nasıl isterseniz. Yaman’ın yemeğini genelde üç dört günlük hazırlıyorum. İkisini buzdolabına, ikisini deepfreeze atıyorum. Pratik oluyor. Her gün yemek yapmak gerekmiyor en azından. Kırmızı et, arada organik tavuk vereceğim. Henüz balık yemeye başlamadı.

14.00a doğru öğle yemeğini yemiş oluyor. Sonra 15.30 gibi uykusu geliyor. Gündüz uzun uyumuşsa burda 45 dakika 1 saat kadar uyuyor. Uyandıktan sonra (17.00 gibi) yoğurdunu, meyvesini yiyor.

İKİNDİ MAMASI MALZEMELER:
Bir kutu babymix bebek yoğurdu
1 küçük muz/elma/armut/kavanoz meyvelerden olabilir (mevsim meyvesi)
2 adet hipp bebek bisküvisi
1 tk üzüm pekmezi

İKİNDİ MAMASI HAZIRLANIŞI:
Bisküvileri havanda dövüyorum. Meyveyi eziyorum ya da cam rende yapıyorum. Ve diğer malzemeleri karıştırıyorum. Babymix ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz; BABYMIX

Yaman bunu da yedikten sonra oynuyoruz. Banyo yapıyor. Uykuya hazırlanıyor. Ve son öğününü hazırlıyorum.

GECE MAMASI:
210ml sütünün (hipp combiotic 1den 7 ölçek) içine 3 yk hipp tahıllı iyi geceler maması katıyorum. Toplamda 260-280cc koca biberon mama oluyor.

Akşam 8e doğru bu mamayı biberonla içiyor (büyük delikli biberon başlığı öneririm) ve uyuyor. Bazen bitiremiyor gece uykusuna geçmeden bir iki defa kalkıp bitirene kadar içebiliyor. Sonra da gece tam uykuya geçtikten sonra genelde sabaha kadar uyuyor.

Afiyet olsun ?

Comments

  1. Gamze says:

    EK gıda aralarında gündüz mama veriyomusunuz? Bende sadece mama ile besliyordum da EK gıdaya geçtik ama mamayı azaltamıyorum sanki.

    1. yonca says:

      Aslında ben teklif ediyordum ama Yaman kendiliğinden azalttı. Sadece gece yatmadan yaptığımı içiyor. Bazen de uyanırsa küçük bir süt içiyor.

  2. Isil says:

    Bende hemen hemen sizinle ayni sekilde besliyorum.oglusumu… bizimkide gunduz pek formul mama icmiyor emmiyi zaten… sadece gece uyaninca veriyorum buaralar… icim rahat etmiyo ama nedense… ondan cok ben alismisim sanki biberonla beslemeye:)) babymix i bende veriyorum nekadar etrafimdakiler dir dir etsede ben iyi olduguna inaniyorum bazende kendi yaptigim yogurtuda veriyorum… suan bizde 7nci aydayiz… sizi cok seviyorum bebislerineze saglik diliyorum.. dogru yada yanlis buyucekler biliyorum ama umarim az hatayla devam ederiz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir