YAMUNA KORSE

İkinci çocuktan sonra kalınlaşan belimden ve alt karnımdan biraz şikayetçiydim. Spor yapmak için de ne halim ne vaktim kalıyordu gün içinde. Sonra Yamuna korseyle karşılaştım. Düzenli kullanım sonucu ayda 6-10cm incelme vaadediyordu. Kullanıcı fotoğraflarını inceledim inanılmazdı. Photoshoptur değildir derken denemeye karar verdim.

Solda korsesiz, sağda korse ile..

‘Ben bunun içine nasıl girerim’ dedim korseyi ilk elime aldığımda? Kopçaları ıkına sıkıla kapattım. Fakat kapatınca aynaya bir de baktım belim kopacak, karnım dümdüz, yanlardaki simitlerim bile yok oldu. Korsenin içinde sıkışmıştım biraz ama inanılmaz hissettim. Bir birbuçuk ay kadar günde 6-8 saat takmak gerekiyormuş. Terleme yapmıyor, kıyafetin altından belli olmuyor. Sadece sıkı normal olarak. Gün sonunda çıkarınca hem rahatlıyorsunuz hem de o incecik bel kaybolunca üzülüyorsunuz ?.
İkinci hafta ikinci kopçayı kapatınca yine şok oldum. Daha yeni birinciyi zar zor kapatmamış mıydım? Ölçüm için bir ayın dolmasını bekliyordum ama aynada inceldiğimi fark edince ölçmek istedim. Üçüncü haftada belim beş cm incelmişti. Çok mutlu oldum ve 3. hafta biterken üçüncü kopçaya geçtim.

Ve beş haftalık düzenli kullanım sonucu belim tam yedi cm inceldi. Alt karnım yok artık. Yan simit bölgesinde bile fark görüyorum. Ben bu süreçte diyet de yaptım tabi. Ama diyetle bu kadar kısa sürede böyle incelmek mümkün olmuyor.
Mantığı da şöyle, korse epey sıkı olduğu için sıktığı bölgedeki yağ dokusunun yerini değiştirerek oraların incelmesini ve şekillenmesini sağlıyor (en kaba tabiriyle ?).
Valla bunun popo ve bacak için olanı olsa hiç de fena olmaz ?.
Üçüncü kopçadan sonra dilerseniz korsenizi Yamuna korsenin instagram hesabından @yamunakorse ikinci el olarak satabiliyorsunuz. Dilerseniz de özel günlerde ya da ince gözükmek istediğiniz zamanlar kıyafetin altına giyebiliyorsunuz.
En çok sorulan soruların yanıtlarını da aşağıda cevapladım.

✔️Korseyi giyer giymez iki beden inceliyorsunuz.
✔️Benimki klasik modeliydi. Eğer sırt bölgeniz kiloluysa, büyük göğüslüyseniz taşma yapmaması için askılı modelini tercih etmenizi öneririm.
✔️Bedenini seçerken firma ile iletişime geçerseniz yardımcı oluyorlar. Bedenler bel ölçüsüne göre belirleniyor.
✔️Evet çok sıkı bir korse, zaten bu sayede inceliyor, şekilleniyorsunuz. Fakat ben günlük aktivitelerimi yaparken çok fazla rahatsız olmadım.
✔️Bence doğumdan hemen sonra bu denli sıkı bir korse kullanılması çok doğru olmaz. Lohusalık dönemi sona erdikten sonra kendinizi rahat hissettiğiniz bir dönem kullanmanız daha iyi olabilir. Ya da mutlaka doktora danışılmalı.
✔️İç organlara zarar verir mi, sağlıklı mı gibi sorular da geliyor. Kullanım sürelerini aşmadığınız taktirde, ölçülerinize uygun beden kullandığınızda hiç bir zarar vereceğini sanmıyorum.
✔️Gelen bütün sorulara toplu cevap olsun, ben çok memnun kaldım korseden. Sadece incelmek için değil normal korse olarak da kullanmaya devam edeceğim.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir