ÇOCUKLA GİDİLECEK YERLER – FOTİNİ CAFE

Kışın çocukla gidilecek yer bulmak ne kadar zor. Lila’nın oyun oynayacağı, benim ise oturup biraz dinleneceğim bir yer yok mu şu koca İstanbulda derken buldum Fotini Cafe’yi.

Önce bir pazar günü annem, kardeşim, çocuklar hep beraber kahvaltıya gittik. Arnavutköyde balıkçıların olduğu caddenin bir arka sokağında kalıyor. Sahile iki dakika. Arabayı valeye bırakabiliyorsunuz. Tarihi ahşap İstanbul evlerinden biri. Küçücük, sıcacık bir yer. Kapısının önünde iki şirin masası var. İçerisi loş, masalarda mumlar yanıyor, ahşap eşyalar, küçük bir bar, minik objeler.. Huzur dolu, farklı bir atmosfer.

Gitmeden önce aramanız gerekiyor yoksa yer bulamayabilirsiniz. Bize ayrılan masada lila için servis, mama sandalyesi, Yaman için oyuncak bile hazır duruyordu. Çok hoşuma gitti bu detaylar. Hemen barın üzerindeki lezzetli kahvaltılıklardan aldık. Tabi bir süre sonra Lila kıpırdanmaya başladı.

Geliyorum en can alıcı detaya. Fotini’nin bir oyun odası var ve oyun odasında da bir oyun ablası ?. Hemen götürdüm Lilayı odaya. Ahşap bir manav tezgahı, kasa, mutfak, kitaplar, puzzlelar, tren seti.. Kısacası çocukların en sevdiği oyuncaklarla dolu. Lila bayıldı ve ilk kez gitmesine rağmen diğer çocuklarla ve oyun ablasıyla oynamaya başladı. Baktım ortam şahane aldım Yamanı da koydum odaya o da abla gözetiminde çocukları izledi, oyuncaklarla oynadı. Ben ise özgürlüğünkeyfini çıkarmaya gittim ? çayımı içtim, kızlarla sohbet ettim.

İçeride bir tane de emzirme ve alt değiştirme odası bulunuyor. Bir de çocukların da yetişkinlerin de kullanımına uygun tuvaleti var.

O kadar rahat ettim ve memnun kaldım ki, sonraki hafta Batu ve çocuklarla ‘family brunch’larına katıldık. Menüde yine çocuklara özel yemekten, tatlıya, bebekler için püreye kadar detay vardı. Bu sefer Lila yemeğini yer yemez kendi koştu oyun odasına, arkasından Yamanı da yolladım tabi ?. Biz de Batuyla başbaşa kalmanın şaşkınlığıyla kalakaldık ?..

Çocuklar için her türlü detayın düşünüldüğü benzerini görmediğim bir yer. Keşke böyle yerler çoğalsa.

Instagramdan mutlaka takip edip etkinliklerini kaçırmamanızı öneririm @fotinicafe

http://www.fotinicafe.com

Telefon : 05330939992

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir