Saade Kahvaltı

Kahvaltının kesinlikle mutlulukla bir ilgisi olmalı. Bu en azından benim için öyle. Uzun uzun yapılan zengin kahvaltının tadını başka hiç bir öğünde yediğime değişemem.
Evde çocukla kahvaltı işi keyif olmaktan çıkıp aceleyle atıştırılan bir öğün haline gelince uzun zamandır hasret kalmıştım doğru düzgün kahvaltıya. Ailecek kahvaltı yapabileceğimiz bir yer ararken daha önceden methini duyduğumuz Saade Kahvaltıya gitmek istedik. Çoluk çocuk bir pazar sabahı çıktık yola Sultanahmet’e doğru..
Hotel Darussaade’nin en üst katında bulunuyor Saade Kahvaltı. Otelin hemen yanında otopark var. Yukarı çıkınca ben sanki sevdiğim birinin evine gelmişim gibi hissettim kendimi. Sandalyeler, masa örtüleri, masalar bir cafe/restoran havasından çok ev sıcaklığında. Masa düzeni öyle tıkış tıkış değil. Mama sandalyesi ve bebek arabası ile rahat rahat sığdık yerimize.
Mekan ferah, dört yanı cam. Bir tarafı Sultanahmet camiisine, bir tarafı ise boğaza bakıyor. Bir de terası var şirin. Martılar öyle alışmış ki misafirler tarafından beslenmeye terasta bekliyorlar yemeklerini. Kocaman ve çok güzeller.
Derken geliyor serpme kahvaltımız. Serpmeciyim ben. Açıkbüfe sevmem. Rengi solmuş domatesler, susuz salatalıklar, tatsız peynirlere tahammülüm yok ?. Saade gerçekten kahvaltının hakkını veriyor. Zeytinleri Antakya ve Ayvalık’tan. Tulum peyniri Erzincan’dan, çökelek ve tereyağı Tunceli’den, zahter Mersin’den (bayılırım ve nefisti. Sayesinde kaç dilim ekmek yedim bilmiyorum), salça Gaziantep’ten, lor ve kaymak Ayvalık’tan, zeytinyağı Hatay’dan, beyaz peynir Çanakkale’den geliyormuş. Hepsi çok lezzetliydi. Sucuklu yumurta ve otlu omlet istedik onlar da şahaneydi. Pancake, poğça ve börek de gelince masa iyice şenlendi. Ücreti kişi başı 45 tl. Çay da sınırsız. Üstelik tükenen tabakları da isterseniz yeniliyorlar. Tıka basa yedik çok lezzetliydi, çok keyifliydi. Personel de ilgili ve güleryüzlüydü. Lila kıpırdanmaya başlayınca mekanın sahibi Zuhal Hanım bizi aşağıda çocuklar için olan bir oyun alanına götürdü. Orda balonlarla oynadı sonra masadaki herkesi tek tek aldı oraya indirdi. Söylemeden geçemeyeceğim bir detay da Zuhal Hanım’ın ilgisi, güleryüzü ve işini titizlikle yapan bir anne olmasıdır. Bence mekanı enerjisiyle daha da samimi hale getiriyor, gönülleri fethediyor ?.Daha sonra Lila martıları besledi (martılara dikkat! Bir anda Lilanın elinden kaptılar pancake’i ?). Biz kahvaltımızı yerken ve sohbet ederken Yaman arabasında uyudu bir saat sağolsun. Ben de rahat rahat yedim her şeyden ?.
Doğumgünü kutlamak için de uygun bir yer. Kahvaltı sonrası çocuklar aşağıda kudururken anneler yukarda sohbet edebilir. Hafta içi hafta sonu her gün kahvaltı var. Gitmeden önce arayın yer bulamayabilirsiniz.
Rezervasyon için tel: 05333350445
Instagram : @saadekahvalti

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir