RİXOS SUNGATE

19 mayıs için dört aile tatil planladık. Daha önce arkadaşlarımızın gidip tavsiye ettiği Rixos Sungate‘in o dönem fiyatlarının da uygun olması tercih sebebimiz oldu.
Lila ile ikimiz için baş başa bir tatildi bu. O yüzden çok heyecanlıydım. Yaman doğduğundan beri doya doya anne-kız vakit geçiremiyorduk. Bir yandan Yaman da gelsin istiyordum ama Batu da işleri nedeniyle gelemeyeceği için çok zor olacaktı.
Dört aile, üç tane üç yaşında kız çocuğu bir de sekiz aylık bebekle havaalanındaydık. Lila ilk defa bilinçli şekilde ve kendi koltuğunda uçtu. Yolculuk sıkıntısız geçti. Transfer aracımızla otele vardık. Girişlerimizi yaptıktan sonra otel aracı bizleri odalarınıza dağıtmak üzere yola çıktı. Birbirimize çok da yakın olamamıştık. Kimin odası nerede tatilin sonuna kadar da bilemedim zaten ?.
Araç en son bizi bıraktı. Biz şansa restorana ve kullanım alanlarına yakındık. Odamız şahaneydi. Hemen içimden iki çocukla çok rahat kalınır burda diye geçti ?. Perdeyle ayrılan bir oturma bölümü vardı, camlar tavandan yere kadardı. Banyoda bir küvet bir de duş vardı. Kocaman yatağımız, karşısında da ayna bir duvar..
Restoran odamıza çok yakındı. Fakat girişi düz ayak değildi. Asansör ya da yürüyen merdivenle çıkılıyordu. Yemek alanı iki ayrı kattan oluşuyordu. Biraz bölük pörçük açık büfe düzeni. Ama yemekler çok lezzetli. Bu güne kadarki açık büfe deneyimlerimim en iyilerinden diyebilirim.
Tabi çocuklarla yemek yemek bilirsiniz biraz harala gürele oluyor ?. Burda gözlerim çocuk yemek alanı, çocuklar için tabak çatal vb şeyler aradı ama ana restoranda mama sandalyesi dışında böyle bir servis yok.
Alacart restoranları ücretli. Onun dışında havuz kenarında noodle barlar var. Benden tavsiye lezzetliydi.

Rixy Club yeşillikler arasında park
Rixy Club çocuklar için su kaydırakları

Hayalim Lila’yı günde 2-3 saat kids club’a bırakmaktı. Hem o keyifli vakit geçirir, hem ben biraz nefes alırım diye düşünmüştüm. Kids club’a gittiğimizde güzel bir alan yarattıklarını gördüm. Kum havuzu, etkinlik alanı, minik bir aquapark, arka tarafında yemyeşil bir alan içinde park ve çocuk restoranı yer alıyordu. Fakat dört yaşını doldurmamış çocuğu alamayacaklarını söylediler. Yıkıldım. Bizi otelin içerisine 0-3 yaş grubunun girebileceği bebek klubüne yönlendirdiler.
Bu dedikleri yeri epey bir aradık! Sorduğumuz görevliler dahil bizi yönlendiren olmadı. Neyse zar zor bulduk ve girdik içeri. Lila acayip mutluydu. Kapalı yerler daha güvende hissettiriyor onu. Ortada kocaman bir top havuzu, bir oyuncak odası, bir televizyon odası, bir uyku odası ve bir lego odası vardı. Ayrıca cep telefonunuza indirdiğiniz uygulama sayesinde içeriyi kameralardan izleyebiliyordunuz. Süper! Tek eksisi içerdeki görevlilerdi. Türkçe konuşamıyorlardı. Hatta ingilizceyi de çok iyi konuştuklarından şüpheliyim. Bizi gördüklerinde suratlarındaki ifade de hiç hoşuma gitmedi. Sanki ‘Neden geldiniz. Biz zaten Türkçe de bilmiyoruz, emin misiniz?’ diyorlardı. Lila kalmak isteyince ortam epey eğlenceli olunca ve kamera sistemi de olunca çok uzun saatler olmasa da bırakabildim Liloş’u. Ama sadece iki sefer. Çünkü havuza, denize ya da her yere o kadar uzak ki bu kids club ve otel öyle karmaşık ki bıraktıktan sonra kumsala gitmeniz ve sonra ordan geri alıp başka bir yere gitmeniz epey yorucu olabilir ?Zaten hepimiz defalarca kaybolduk oradan oraya giderken ?. Her yer birbirine uzak, yönlendirme yok, görevlilere sorduğumuz sorular zaten hep cevapsız..
Neyse gelelim animasyon, etkinlik ya da bar her neyse.. Ben böyle bir şeye rastlamadım otelde. Çocuk diskosuna bir akşam katılmak istedik ama yoktu. O kadar yolu gittiğimize mi sinirlensek yoksa disko var dedikleri halde olmamasına mı bilemedik. Animasyon yokmuş sanırım sezon açılmadığı için. Sezonda oluyor mu onu bilemiyorum. Otelin içerisinde çok güzel bir club var orası herhalde epey iyi oluyordur ama biz bütün gün yorulup uyumayan çocuklarla akşam onbir gibi sürünerek odaya kaçmak zorunda kaldık ?.

Yaman’ı çok özledik

Deniz çok güzeldi, kumsal çocukların bütün gün oyalanacağı bir alan zaten. Şezlongda uyumak paha biçilemez. Sadece kokteyl ya da kahve almak isterseniz ana bara gitmeniz gerekiyordu. Mesafeler burda da biraz yorucu oluyor.
Her şeye rağmen çok güzel bir tatildi. Çok sevdiğim dostlarımla, çocuklarla, kızımla güzel bir anı olarak kalacak.
Fakat genel olarak memnun kalmadım. Sosyal medyada bunu paylaşmama rağmen benimle iletişime geçen bir yetkili de olmadı. Bu nedenle ne yazık ki çocuklu ailelere tavsiye edemeyeceğim.
Son gün Rixos’un misafirlerine özel ücretsiz The Land of Legends oteline giriş hakkımızı kullanmak istedik ve günümüzü orada geçirdik. Otelle ilgili yorumuma buradan ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir